Pigwa

Strefa gracza.

#1 2012-09-28 21:00:50

Kyioku

Użytkownik

Punktów :   
Aktualnie gram:: DDO, LoL, D&D, Aion Online

Co nieco o świecie (sesja D&D)

Tak, tak, wiem, wiem, długo nie pisałem, bla bla, nie mam wymówki, whatever.

Jakby ktoś nie ogarnął w poprzednim temacie to sesja będzie się rozgrywać w Forgotten Realms, a konkretnie w Faerunie. Co prawda Wasze postacie będą miały swobodę poruszania się po świecie to jednak główny wątek zamieszczony jest w kilku konkretnych regionach. Jeżeli jesteście zainteresowani i nie zamierzacie być kompletnie nieobyci ze światem proponuje zapoznać się co nieco z informacjami na temat Wybrzeża Mieczy, Srebrnych Marchii oraz Aglarond (przypuszczam że w internecie da się przeczytać co nieco, a jeśli nie, to śliczne (i przydługie) opisy wszystkich regionów Faerunu można znaleźć w podręczniku Zapomniane Krainy: Opis świata (80-100mb nie pamiętam dokładnie)). Co prawda Wasze postacie nie posiadając żadnej wiedzy geograficznej czy historycznej za mądre w tych kwestiach nie będą, ale pewne podstawowe kwestie są raczej powszechnie znane i mogą być pomocne zarówno w kampanii jak i odgrywaniu postaci.

"Even if the morrow is barren of promises, nothing shall forestall my return.
To become the dew that quenches the land, to spare the sands, the seas, the skies, I offer thee this silent sacrifice."

Stopka forum

RSS